Atelier 030202

Galeria Atelier 030202 este o platformă de artă contemporană din București (RO) dedicată tinerilor artişti, curatori și istorici de artă, interesaţi de experiment şi noutate în artele vizuale ale momentului. Un proiect non-profit, inovator, “viu” unde evenimentele artistice fac casă bună cu teatrul (la propriu) și intervenţiile de orice altă natură – muzică, performance, dans contemporan, proiecții video, instalaţii, artă urbană.

Avem idei proprii şi un program atent stabilit, însă nu ne dăm înapoi de la propuneri provocatoare şi consistente. Apreciem atât expoziţiile personale, cât şi proiectele curatoriale de anvergură. Suntem deschişi la parteneriate cu artişti, curatori români şi străini, precum şi cu alte instituţii şi organizaţii de profil.

Numeroasele proiecte expuse până în prezent la Atelier 030202 au creat o identitate aparte, un vibe nou, o propunere interactivă între creator și privitor.

Atelier 030202, denumit după codul poștal al străzii Sfânta Vineri nr. 11 din București, adresa galeriei, astăzi, la aproape cinci ani de la deschiderea oficială, are un palmares de peste 60 de proiecte, expoziții și conferințe de artă, 120 artiști români și străini expuși și 19 curatori și istorici de artă care au scris și coordonat aceste evenimente vizuale. Până în prezent galeria a fost selectată în NAG (Noaptea Albă a Galeriilor), IEEB 4, IEEB 5 (Bienala Internațională de Print Experimental), EBienale (Bienala de Artă Contemporană a festivalului “George Enescu”) și BB6 (Bucharest Biennale 6), cel mai recent parteneriat, care a avut loc anul acesta.

ATELIER 030202 a fost fondată în decembrie 2009, la 20 de ani de la căderea regimului comunist din România, de către artistul vizual Mihai Zgondoiu.

atel030202_imgtxt

EVENTS

Hosted by Atelier 030202 Gallery