Afișez 1 - 12 din 61 de rezultate

Nascut in 1986 in Romania, Paul Barbu a fost mereu fascinat de arta ca mod de exprimare a emotiilor. Inca din copilarie, lui Paul i-a placut sa deseneze si sa creeze diferite compozitii cu obiectele obisnuite aflate la indemana sau obiecte gasite.

Paul a studiat Sculptura la Universitatea de Arte din Bucuresti, clasa prof. Darie Dup, urmand apoi un masterat in arte plastice la Kingston School of Art, Londra. Ca formare profesionala, Paul este sculptor si arhitect. O parte din lucrarile sale pot fi gasite pe pagina sa personala, www.paulbarbu.com sau admirate chiar in atelierul artistului.

In utimii 10 ani Paul a lucrat in domeniul arhitecturii si artei, experimentand cu diferite forme, proportii, compozitii si culori. Directia artistica urmata de Paul are ca punct de plecare punerea in relatie a lucrarilor artistice cu spatiul expozitional ce le inconjoara (site-specific art). Scopul este facilitarea unei experiente fizice cu caracter dinamic pentru privitor, o indepartare de obisnuita experienta contemplativ-statica intalnita, de exemplu, in cazul picturii. Instalatiile create de Paul reprezinta o compozitie unitara atat intre materialele, culorile si procesele folosite, cat si intre lucrarile expuse si spatiul abordat. Toate lucrarile artistului fac parte dintr-un univers propiu denumit “Uluq”. Acest unviers cuprinde zei, vrajitori, creaturi fantastice, plante si pasari mitologice.

In prezent, Paul lucreaza impreuna cu un tanar scriitor din Londra la dezvoltarea unei mitologii fantastice, pe tiparul Lord of the Rings, initiativa ce se va materializa in redactarea unei carti de povesti.